Søndagskringle                      Andre kager       Galleri

Ingredienser:
300 g hvedemel
200 g smør eller margarine
50 g sukker
50 g gær
2 æg
½ tsk. kardemomme

Fyld:
Remonce af 100 g smør eller margarine
100 g sukker
50 g rosiner

Pynt:
Groft sukker og mandler eller glasur
 

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i æggene og de øvrige ingredienser tilsættes. Æltes til en ensartet dej.
Hæver til dobbelt størrelse lunt og tildækket ca. 20 min.
Dejen rulles ud 15 cm bred og 100 cm lang (eller i 3 stænger a´30 cm) Fyldet røres sammen og smøres på midten af dejen. Rosiner drysses på. Fold den ene side ind over dejen og derefter den anden.

Formes til en kringle og anbringes på en smurt bageplade med folden opad.
Hæver til dobbelt størrelse lunt og tildækket ca. 30 min.
Stryges med æggestryelse og drysses med hakkede mandler og tesukker.

Bagetid: Sættes i en 220 grader forvarmet ovn ca. 20 min på midterste rille.