Charlotte Russe

Andre kager       Galleri

Et lidt mærkeligt navn til denne skønne fromage pakket ind i de lækreste rouladeskiver, se selv
Rouladen::
3 æg
1½ dl sukker
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Fromage: Fyld:
7 blade husblas Ca. 2½ dl jordbærmarmelade
4½ dl yoghurt naturel
50 g valnøddekerner
3 spsk jordbærmarmelade
3 dl piskefløde
Indstil ovnen på 250°. Pisk æg og sukker meget grundigt sammen til en lys og luftig masse. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør det forsigtigt sammen.

Beklæd en bradepande (ca. 30x40) med bagepapir, fordel dejen heri og bag kagen nederst i ovnen i ca. 5 min. til den har en pæn farve. Drys imens et stykke bagepapir med sukker. Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på det sukkerdryssede papir. Træk bagepapiret af bunden (pensl evt. papiret bagpå med koldt vand). Fordel jordbærmarmeladen på kagen med en bred kniv og rul kagen sammen på den lange led. Dæk med bagepapir og lad rouladen afkøle med sammenføjningen nedad.

Skær rouladen i 18 skiver, ca. 1 cm tykke. Fór en passende skål eller form indvendigt med rouladeskiverne - gem de grimmeste skiver til at dække fromagen med. Dæk skålen med plastfilm.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Knug den fri for væde og smelt den i en gryde for svag varme. Lad den køle lidt af og rør yoghurten i. Hak valnødderne og rør dem i youghurtblandingen sammen med marmeladen. Pisk fløden til skum og vend det i tilsidst.

Stil fromagen koldt i ca. 10 til den begynder at stivne. Hæld den så over i skålen til rouladeskiverne og dæk med de resterende skiver. Dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskabet natten over. Vend charlotten ud på et serveringsfad og pynt med friske jordbær.