Chokoladesoufflé                                        Andre kager     Galleri

175 g god mørk chokolade, smeltet
5 æggeblommer, letpiskede
60 g sukker
7 æggehvider
flormelis til pynt
Forvarm ovnen til 200°. Kom et dobbelt lag bagepapir rundt om 6 små forme (2½ dl), så det danner en krave 3 cm over formens kant og sæt det sammen med papirclips. Pensl med olie eller smør, drys i spsk. sukker i formen og vend den rundt, sådan at sukkeret fordeles over bund og sider. Ryst det overflødige sukker ud.

Smelt chokoladen over vandbad. Bland æggeblommer og sukker i og kom det hele i en stor skål.

Pisk æggehviderne stive.

Vend en tredjedel af hviderne i chokoladen og vend så resten af hviderne i med en stor metalske indtil de er jævnt fordelt. Kom blandingen i de små forme og bag 12-15 min. indtil de er godt hævet. Fjern kraven, drys med flormelis og servér omgående.

Fundet i "Den store Dessertbog"