Limesoufflé                                                          Andre kager              Galleri

5 æg, delte
250 g sukker
2 tsk revet limeskal
ca. 1¾ dl siet limesaft
6 blade husblas
3¼ dl piskefløde, letpisket
Tag 4 forme på 2½ dl og sæt sølvpapir rundt om den, så kanten forhøjes med 4 cm. Pensl med smør eller olie og drys sukker i og vend formene rundt så sukkeret fordeles over bund og sider. Høld det overskydende sukker ud.

Pisk æggeblommer, sukker og limeskal med elpisker i en lille skål i ca. 3 min. indtil sukkeret er opløst og blandingen er tyk og lysegul. Varm limesaften op og hæld den gradvist i æggeblandingen, mens der piskes indtil alt er godt blandet.

Udblød husblassen i 5 min, knug vandet af den og smelt den over vand som lige har kogt. Rør indtil det er opløst. Lad det afkøle lidt og hæld det så i limeblandingen, mens der piskes langsomt. Kom det hele i en stor skål, dæk med film og sæt i køleskabet i 15 min, til det er tykt men ikke fast. Vend flødeskummet i til det er næsten ensartet.

Pisk æggehvider til blødt skum med en elpisker og vend dem hurtigt i limeblandingen. Fordel i souffléformene og afkøl til desserten er fast. Fjern kraverne og server.

Fundet i "Den store Dessertbog"