Marengsreder med chokolademousse   Andre kager   Galleri

2 æggehvider
125 g sukker
60 g grofthakket chokolade
2½ dl piskefløde
60 g sukker
Forvarm ovnen til 150°. Lad æggehviderne få stuetemperatur et par minutter og start med at piske langsomt, så hurtigt. Når det er stift tilsættes sukkeret lidt efter lidt og røres godt ud.

Tegn 4 cirkler a 9 cm på bagepapir. Smør masse på cirklerne i 5 mm højde og kom resten i en sprøjtepose. Sprøjt lang kanten af bundene, så der dannes en rede på 1-2 cm i højden

Bag i 30-35 min, sluk ovnen og lad dem afkøle for åben ovndør. Tag dem forsigtigt at pladen.

Smelt chokoladen over vandbad og afkøl det. Pisk fløde og sukker med elpisker og bland en tredjedel af chokoladen i og rør til det er godt blandet. Vend resten af chokoladen i, dæk til og stil i køleskab i et par timer. Når blandingen er fast kommes den i marengsrederne.

Fundet i "Den store Dessertbog"