Rubinsteinkage Andre kager   Galleri
Makronbund:
125 g rå marcipan
75 g flormelis
¼ tsk hjortetaksalt
2 æggehvider
Romfromage:
150 g sukker
1½ dl vand
4 æg
10 blade husblas
1 dl rom
7½ dl piskefløde
Vandbakkelsesdej:
1¾ dl vand
75 g smør
75 g mel
1 knsp salt
2 æg (vægtkl. 3)
Pynt:
75 g mørk chokolade
lidt guldstøv
75 g sukker til karamel
2½ dl piskefløde
ribsgele
evt. små friske pebermynteblade
Riv marcipanen på den fine del af rivejernet. Bland flormelis og hjortetaksalt godt og sigt det i marcipanen. Pisk æggehviderne til en ganske let skum (ikke stift). Rør marcipanblandingen sammen med æggehviderne til makrondejen. Fyld den i en springform, ca. 25,5 cm, belagt med bagepapir. Bag bunden ved 200° i ca. 25 min. til den er gylden og sprød. Lad ovndøren stå ganske lidt på klem de sidste 5 min. Køl af på en rist.

Romfromage:

Kom vand og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge kraftigt i 2 min. Pisk æggene sammen i en skål og pisk sukkersiruppen i i en tynd stråle. Stil skålen over vandbad. Pisk for lav styrke til massen er glat og cremet. Tag skålen af og pisk indtil skålens bund er kold. Udblød husblasen i koldt vand. Overhæld den med ganske få dråber spilkogende vand og rør til det er smeltet. Rør det i crememassen sammen med rommen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i crememassen. Tag den kolde makronbund  ud af springformen, læg et nyt stykke bagepapir i formen og læg makronbunden tilbage i formen. Hæld ¾ af romfromagen i (den sidste del skal sprøjtes i de små vandbakkelser). Stil den i køleskabet.

Vandbakkelsesdej:

Kom vand, smør og mel i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det bage sammen til en tyk sej dej. Rør saltet i. Tag gryden af og lad den køle af i 2 min. Rør æggene i ét ad gangen. Dejen skal være så tyk at den kan holde mønstret efter en gaffel. Læg bagepapir på en bageplade. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepladen til små toppe på størrelse med en stor hasselnød. Bag dem på næstnederste rille ved 200° i ca. 10 min. Køl af. Fyld vandbakkelserne med den resterende romfromage.

Pynt:

Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad for sagte blus. Overtræk de fyldte vandbakkelser og drys med guld. Tag desserten ud af springformen og stil den på et stort fad. Stil vandbakkelserne omkring. Smelt sukkeret til karamel på en pande. Hæld karamelmassen på et stykke bagepapir og når den er kold, knuses den med en kagerulle. Pisk fløden til skum og dekorer kagen. Drys med knust karamel og fordel lidt ribsgelé på og læg evt. pebermynteblade på.

 

Fundet på "Birthes Madside".