Julebiscotti                                               Tilbage


Ingredienser:
100 g mandler
50 g soltørrede tranebær
50 g sukat
50 g pomerans
50 g god mørk chokolade med højt kakaoindhold
4 æg
3 tsk. bagepulver
korn af 1 stang vanille
2 tsk. kanel
2 tsk. stødte nelliker
2 tsk. havsalt
300 g rørsukker
250 g hvedemel
250 g fin durumhvedemel
1 æggehvide
revet skal af 1 appelsin

 

Tilberedning:
Mandler, soltørrede tranebær, sukat, pomerans og chokolade hakkes groft og blandes i en skål. I en anden skål piskes æggene med bagepulver, vanille, kanel, stødte nelliker, havsalt og rørsukker, hvorefter det blandes med de hakkede ingredienser og melet tilsættes lidt efter lidt. Ælt og rul dejen til lange stænger på et melet bord - cirka 2 cm høje og 4 cm brede - og læg dem på en plade med bagepapir. Stængerne pensles med pisket æggehvide og drysses med revet skal af appelsin, hvorefter de bages ved 180 grader i 15 minutter. Tag stængerne ud og skær dem i 1 cm tykke diagonale skiver og bag stykkerne videre - nu ved 125 grader i cirka en halv time til de er tørre. Når biscottierne er færdige, skal de ligge på bagepladen og tørre i yderligere minimum 1 time inden servering.

Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk