Julehorn                                                                    Tilbage

 

Fyld:
75 g rosiner
1/2 dl portvin
75 g smør eller margarine
1 spsk sukker

Dej:
25 g gær
1/2 dl. vand
1 1/2 dl ylette
75 g margarine
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
Ca. 325 g (5 1/2 dl Safir hvedemel

Æggehvide til pensling.

 

Rosinerne udblødes i portvin ca.1 døgn.
Smør og sukker røres i.

Dej: Gær, vand og ymer røres sammen.
Margarine smeltes og tilsættes sammen med sukker, salt og mel.
Dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles tyndt ud i cirkler.
Hver cirkel deles i 8 stykker.
Fyldet fordeles på trekanterne, der rulles sammen mod spidsen.
Efterhæver på pladen ca. 20 min.
Pensles med æg.

Bagetid: 15-20 min. Ved 200 grader på midterste ovnribbe.

Energifordeling: Protein 9%, fedt 29% og kulhydrat 62%.

Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk