Julekage (Christmas Cake) Tilbage
350 g korender |
Fremgangsmåde Korender, rosiner og sultanas,sukat og cocktailbær blandes. Skallen af en citron rives -pas på, den hvide hinde ikke kommer med. Saften presses. Mandlerne smuttes og hakkes og røres sammen med frugterne tillige med citronskal og-saft og 2 spsk. brandy. Mel og krydderier hældes gennem en sigte i en anden skål. Smør og sukker piskes sammen i ca. 10 min. til blandingen er let og luftig. Æggene piskes i , ét ad gangen sammen med lidt mel for at hindre at blandingen stivner. Først røres frugtblandingen i massen og derefter melblandingen. Kom dejen i en smurt springform (20 cm.) godt foret med bagepapir, tryk den godt ned i hjørnerne og glat overfladen. Bages ved 150° i 3½ - 4 timer, indtil kagen er fast. Prikkes i midten med en pind, som skal komme rent ud igen. Hvis kagens overflade bliver for brun inden endt bagetid, dækkes med folie. Afkøles i formen. Kagen vendes ud på et fad og papiret tages af. Den prikkes over det hele med en tynd pind og overhældes med en ske med den resterende brandy.Kagen pakkes ind i et dobbelt lag bagepapir og derefter i folie. Opbevares køligt og tørt så kan den holde sig i op til 12 måneder. Før servering pyntes kagen med glaserede frugtskiver |