50 gr. Gær
60 gr. Sukker
395 gr. Vand (ca 30 grader varmt)
875 gr. Mel
120 gr. Olie
Indrulningsmagarine = 100 gram. (gerne koldt)
Marmelade - hvad man nu bedst
kan li'
Dejens køres i ca 6 min, hvorefter den vendes ud på bordet, men ganske
lidt mel på. Så "banker" du magarinen ud så det bliver ca 3
mm tykt, og ruller dejen ned i ca 1 cm tykkelse, og lægger magarinen på
midten og folder fire kanter ind over, så du får et næstent firkantet
stykke. Så ruller du det langt ca 7 mm tykt, og lægger den ene ende 1/3
ind over dejen og lægger den anden 1/3 over så der bliver 3 lag. Så
ruller du igen så den bliver lang og ca 7 mm tyk. (husk hvis du putter
mel på dejen mens du ruller, så børst det af for du lægger dejen
sammen. Nu gentager du sammenlægningen så der igen bliver 3 lag, og
ruller igen ned på ca 7 mm, og gør det den sidste gang med 3 lag. Så
ruller du dejen ned på ca 1/2 cm, og lader den ligge i ca 10 minutter,
hvorefter den rulles til en firkant på 42 x 35 cm, hvorefter den deles i
6 x 5 stykker, så der bliver 30 stk i alt. nu skulle de gerne være
rimeligt firkantet. Så putter du ca 10-15 gram (en klat) marmelade i
(sveske, hindbær, æble, alt kan bruges) midten af firkanten, og så
tager du de fire "spidse" hjørner og folder dem ind så du igen
har en firkant, hvor du har trykket den på midten. Det gør du en gang
til (lidt svært). og vender dem så med foldene ned mod en melstrøget
plade, og stiller dem til hævning i ca 30 minutter. i mens har du tændt
for olien / palminen / frituren, så den er klar til, når du skal have
Berlinerne i. Når der er gået den halve time, skulle de gerne være
dobbelt så store, så tager du så mange der nu kan være i
"gryden" og lader dem svømme i ca 2 min (gyldenbrune), og
vender dem og det samme på den anden side. Så tages de op og lægges på
køkkenrulle eller lignende, og de næste kommes i "gryden".
Hvis du gerne vil holde styr på, hvad der er hvad, så hold dem adskildt
gennem hele forløbet, så du ikke skal åbne dem alle, for at se, hvad
der er inden i !!. De kan når de er afkølet vendes i sukker eller
drysses med flormelis.
|