Bôche de noël                            Tilbage

Biskuitdej:

125 g melis
4 æg
l25 g mel
20 g smeltet smør
20 g mandelmel.

Sirup:
l25gvand
80 g melis
2 cl rom.

Nougatcreme:
2½  dl sødmælk
125 g nougat
75 g melis
2 æggeblommer
20 g maizena
150 g blødt smør

Biskuitdej:
Her skal man anvende en stålskål. Kom sukker og æg i skålen. Anbring den på en varm plade og pisk massen som en omelet - konstant. Tag skålen fra varmen, når massen er lunken, og bliv ved med at piske til den er helt kold. Skift piskeriset ud med en træske, sigt melet ned i og vend det forsigtigt med æggemassen. Når melet er godt blandet tilsættes det smeltede, afkølede smør sammen med mandelmel og det hele røres sammen.
Bred dejen ud på et stykke bagepapir og bag den ved 120 grader, indtil den er lysebrun.

Sirup:
Kog vand, melis og rom sammen i et minut.

Nougatcreme:
Bring mælken i kog. Smelt nougat over et vandbad. Bland imens melis, æggeblommer og maizena. Hæld mælk, nougat og halvdelen af smørret i æggeblandingen. Bland det hele sammen og bring cremen i kog. Lad den afkøle og pisk derefter resten af smørret i.

Kagen:
Når biscuiten er bagt og kold fjernes papiret. Pensl lidt sirup på kagen og bred lidt nougatcreme hen over. Rul den sammen som til en roulade.

Kom resten af cremen i en sprøjtepose med flad rillet tylle og sprøjt striber ud langs kagen eller smør cremen på med en dejskraber og lav barkmønsteret med en gaffel