Bôche de noël Tilbage
Biskuitdej:
125 g melis
4 æg
l25 g mel
20 g smeltet smør
20 g mandelmel.
Sirup:
l25gvand
80 g melis
2 cl rom.
Nougatcreme:
2½ dl sødmælk
125 g nougat
75 g melis
2 æggeblommer
20 g maizena
150 g blødt smør
Biskuitdej:
Her skal man anvende en stålskål.
Kom sukker og æg i skålen. Anbring den på en varm plade og pisk
massen som en omelet - konstant. Tag skålen fra varmen, når massen
er lunken, og bliv ved med at piske til den er helt kold. Skift
piskeriset ud med en træske, sigt melet ned i og vend det forsigtigt
med æggemassen. Når melet er godt blandet tilsættes det smeltede,
afkølede smør sammen med mandelmel og det hele røres sammen.
Bred dejen ud på et stykke
bagepapir og bag den ved 120 grader, indtil den er lysebrun.
Sirup:
Kog vand, melis og rom sammen i et
minut.
Nougatcreme:
Bring mælken i kog. Smelt nougat
over et vandbad. Bland imens melis, æggeblommer og maizena. Hæld mælk,
nougat og halvdelen af smørret i æggeblandingen. Bland det hele
sammen og bring cremen i kog. Lad den afkøle og pisk derefter resten
af smørret i.
Kagen:
Når biscuiten er bagt og kold
fjernes papiret. Pensl lidt sirup på kagen og bred lidt nougatcreme
hen over. Rul den sammen som til en roulade.
Kom resten af cremen i en sprøjtepose med flad rillet tylle og sprøjt striber ud langs kagen eller smør cremen på med en dejskraber og lav barkmønsteret med en gaffel