Dadeltærte med friske dadler
Tilbage
-
Kaneldej:
25 g sukker
1 knsp salt
1/2 tsk stødt kanel
200 g mel
100 g smør
100 g kvark
Fyld:
3 dl fløde 13%
4 æggeblommer
50 g sukker
korn af 1 vaniliestang
25 g letristede mandelflager
14-18 friske, udstenede dadler
- Blend alle tørre ingredienser til dejen i en foodprocessor. Tilsæt smør
og kvark og blend til dejen samler sig til en kugle. Dette kan naturligvis
også gøres i hånden. Læg dejen i køleskab 1 times tid.
Rul dejen ud og beklæd en springform 22-24 cm i diameter. Læg papir på
dejen og fyld op med ris eller tørrede bønner og forbag tærten ved 200
grader, 8-10 minutter. Fjern papir og fyld. Bring fløden til kogepunktet.
Pisk æggeblommer og sukker samt vanillekorn tykt. Si og pisk den kogende fløde
i æggemassen, hæld cremen i tærten, læg dadlerne på og drys mandlerne
over, før tærten bages færdig ved 190 grader, 15-20 minutter.