Diddl’s Honning JuleKager                         Julekager    Galleri

Kagebagning.jpg (9540 bytes)Til ca. 125 stk. skal I bruge:

250 g mørk farin
450 g honning
110 g smør
1 tsk kanel
1 tsk allehånde
1 tsk ingefær
1½ tsk natron
700 g hvedemel
200 g flormelis
1 æggehvide

evt. små dekorationskugler

Først tager I en gryde, hvori I varmer smør, farin og honning til sukkeret er helt smeltet. Det må ikke koge! Tag gryden fra varmen og lad blandingen afkøle. I en skål skal I blande mel med natron og de øvrige krydderier. Rør melblandingen sammen med smørblandingen. Ælt det hele godt sammen til en dej, og lad den hvile ca. en times tid.

Hæld dejen ud på et melstrøet bord og rul den tynd til ca. ½ cm tykkelse. Så kan I tage forskellige udstikskageforme (fx de nye Diddl SmåkageForme) og udstikke forskellige kagefigurer ud af dejen. De udstikkede figurer lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Kagerne bages i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter ved 200 grader. Hvis kagerne skal bruges til ophængning, skal der straks laves et hul i toppen af dem straks efter de er bagt. Dette hul kan fx laves med en tandstik. Kagerne afkøles på en bagerist inden de lægges i en kagedåse, eller inden de pyntes med glasur og sukkerkugler eller ophænges i en sløjfe.

  


Velbekomme