Irsk julekage                         Tilbage

Bag kagen i starten af december. Kom mandelmassen på små to uger før jul. Kom glasuren på dagen efter. Snemænd, grankviste og lignende skal "jogges" ned i glasuren inden den stivner

225 gr. hvedemel
225 gr. smør
225 gr. sukker
4 æg
1 dl whisky
2 tsk fintreven appelsinskal
1 tsk reven citronskal
225 gr. korender
225 gr. lyse rosiner
110 gr. mørke rosiner
110 gr. hakkede cocktailbær
50 gr. kandiseret citronskal
75 gr. hakkede mandler

Mandelmasse
1 stort æg
1 tsk whisky
1/2 tsk citronsaft
225 gr. finthakkede mandler
225 gr. flormelis
225 gr. sukker

Glasur:
2 store æggehvider
2 spsk citronsaft
450 gr. flormelis
1 æggehvide

Smør siderne på en 28 cm springform og beklæd både bund og sider med bagepapir, således at papiret rager 5-6 cm op over formens kant.

Sigt melet og stil det til side. Rør smør og sukker luftigt og lyst, rør æggene i ét ad gangen. Rør derefter mel, appelsinskal, citronskal og whisky i dejen. Rør til sidst de øvrige ingredienser i dejen. Hæld dejen i formen og bag tre timer ved 150 grader. Lad kagen køle af et kvarter i formen før den køler endeligt af på en rist. Den kan serveres, som den er eller opbevares køligt og tildækket op til to måneder efter at den er bagt.

Kom alle ingredienser til mandelmassen i blender og blend til massen er ensartet. Køl massen af en time.

Pisk citronsaft og æggehvider letskummende. Tilsæt flormelis og pisk til massen er blød og skummende. Beklæd skålen med film til glasuren skal bruges.

Rul mandelmassen ud på en plade eller et stykke bagepapir drysset med flormelis til en diameter på ca. 35 cm tommer. Pisk den enlige æggehvide sammen og pensl kagens top og sider med den. Vend kagen ud på midten af mandelmassen og vend så det hele rundt. Pres mandelmassen godt til over på kagens top og sider. Lad den tørre mindst 4 timer. Smør glasuren ud over kagen og opbevar den tildækket til den skal spises (senest til påske!)

NB! Stilles kagen køligt og fugtigt vedbliver glasuren med at være blød. Opbevares den tørt og lunt bliver glasuren hård.