Italiensk mandelkage
Tilbage
Ingredienser:
4 æg, 100 g mandler, 100 g sukker, 50 g vanillesukker, 50 g mel + 1 spsk. til
formen, 1 tsk. bagepulver, skallen af en halv usprøjtede citron + lidt
citronsaft
Glasur:
3 dl flormelis, 2 - 3 spsk. amaretto, lidt vand, 50 hakkede, ristede mandler
Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og hak dem fint, evt. i foodprocessor. Pas på, de ikke males til
pulver. Hak dem evt. med skal på, hvis du har meget travlt. Smør en springform
og drys med en spsk mel. Skil æggene og pisk hviderne stive. Rør resten af
melet og bagepulver sammen med mandlerne. Pisk æggeblommerne med sukker og
vanillesukker. Pisk citronskal og saft i. Bland med de tørre ingredienser. Fold
forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform og bag kagen i ca. 35
min ved 175 grader.
Når kagen er kold, pyntes den med glasur af flormelis, amaretto og lidt vand.
Drys den våde glasur med de hakkede, ristede mandler
Fundet hos "Isabella"