Italiensk mandelkage                                                                 Tilbage


Ingredienser:
4 æg, 100 g mandler, 100 g sukker, 50 g vanillesukker, 50 g mel + 1 spsk. til formen, 1 tsk. bagepulver, skallen af en halv usprøjtede citron + lidt citronsaft

Glasur:
3 dl flormelis, 2 - 3 spsk. amaretto, lidt vand, 50 hakkede, ristede mandler

Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og hak dem fint, evt. i foodprocessor. Pas på, de ikke males til pulver. Hak dem evt. med skal på, hvis du har meget travlt. Smør en springform og drys med en spsk mel. Skil æggene og pisk hviderne stive. Rør resten af melet og bagepulver sammen med mandlerne. Pisk æggeblommerne med sukker og vanillesukker. Pisk citronskal og saft i. Bland med de tørre ingredienser. Fold forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform og bag kagen i ca. 35 min ved 175 grader.

Når kagen er kold, pyntes den med glasur af flormelis, amaretto og lidt vand. Drys den våde glasur med de hakkede, ristede mandler

 

Fundet hos "Isabella"