- 200 g smør eller margarine
- 170 g melis (2 dl)
- 4 æggeblommer
- ca. 75 g rosiner (1½ dl)
- 50 g hakket, syltet appelsinskal (1 dl)
- 50 g hakkede cocktailbær (1 dl)
- 50 g hakkede mandler (1 dl)
- revet skal af 1 citron
- 2 spsk. lage fra cocktailbærrene
- 210 g hvedemel (3½ dl)
- 1 tsk. bagepulver
- 4 æggehvider
- smør eller margarine samt rasp til formen.
Tilberedningstid: ca. 1½ time, heraf
ca. 1 time i ovnen ved en temparatur på 175o.
Fremgangsmåde
- Rør fedtstof og sukker sammen til det er
hvidt og skummende.
- Tilsæt æggebolmmerne, en ad gangen, under
kraftig omrøring.
- Bland rosiner, appelsinskal og cocktailbær
med 1 dl. af melet og rør det sammen med æggemassen.
- Tilsæt mandler, citronskal, lagen fra
cocktailbærrene og derefter resten af melet blandet med bagepulver.
- Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend
det forsigtigt i dejen.
- Fyld dejen i en aflang 2 liters form, der
er smurt med fedtstof og drysset med rasp.
- Bages i ovnen ved 175o i ca. 1
time eller til kagen virker gennembagt - prøv med en nål.
- Lad kagen køle af i ca. 5 minutter i
formen inden den tages ud.