Julefrugtkage                              Tilbage

Tilberedningstid: ca. 1½ time, heraf ca. 1 time i ovnen ved en temparatur på 175o.

Fremgangsmåde

  1. Rør fedtstof og sukker sammen til det er hvidt og skummende.
  2. Tilsæt æggebolmmerne, en ad gangen, under kraftig omrøring.
  3. Bland rosiner, appelsinskal og cocktailbær med 1 dl. af melet og rør det sammen med æggemassen.
  4. Tilsæt mandler, citronskal, lagen fra cocktailbærrene og derefter resten af melet blandet med bagepulver.
  5. Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend det forsigtigt i dejen.
  6. Fyld dejen i en aflang 2 liters form, der er smurt med fedtstof og drysset med rasp.
  7. Bages i ovnen ved 175o i ca. 1 time eller til kagen virker gennembagt - prøv med en nål.
  8. Lad kagen køle af i ca. 5 minutter i formen inden den tages ud.