Julens Honningkage Tilbage Galleri
150 g honning | |
150 g smør | |
2 æg | |
150 g farin | |
300 g hvedemel | |
1 tsk natron | |
1 tsk stødt kanel | |
1 tsk stødt nellike | |
½ tsk stødt ingefær | |
1 tsk stødt muskat | |
100 g mandler | |
1 spsk appelsinmarmelade | |
Kom honning og
smør i en gryde og giv det et opkog. Stil det til afkøling.
Pisk æggen luftige med farin og pisk honningmassen i. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen. Vend til sidst de hakkede mandler og marmelade i dejen og fyld den i en smurt sandkageform. Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 1 time og lad den afkøle i ca. 10 min, før den vendes ud af formen og afkøles på en rist. Opbevar kagen i en kagedåse med et ½ æble for at bevare fugtigheden. Servér den i skiver evt. med koldt smør. |
Fundet i "Hjemmet"