Julens Honningkage                            Tilbage     Galleri

150 g honning
150 g smør
2 æg
150 g farin
300 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
½ tsk stødt ingefær
1 tsk stødt muskat
100 g mandler
1 spsk appelsinmarmelade
Kom honning og smør i en gryde og giv det et opkog. Stil det til afkøling.

Pisk æggen luftige med farin og pisk honningmassen i. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i dejen. Vend til sidst de hakkede mandler og marmelade i dejen og fyld den i en smurt sandkageform. Bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 1 time og lad den afkøle i ca. 10 min, før den vendes ud af formen og afkøles på en rist. Opbevar kagen i en kagedåse med et ½ æble for at bevare fugtigheden. Servér den i skiver evt. med koldt smør.

Fundet i "Hjemmet"