- Julestænger med marcipan
Tilbage
-
- Dej:
50 g gær
- 2 dl kold mælk
2 æg
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
200 g smeltet smør
ca. 600 g mel
Marcipanfyld:
150 g Odense Dessert Marzipan, reven Odense Madeira - eller rå marzipan
125 g sukker
125 g blødt smør
75 g rosiner
Pensling og drys:
sammenpisket æg
hakkede mandler eller nøddeflager
- Smuldr gæren, tilsæt alle øvrige
ingredienser, ælt dejen sammen og lad den hvile, mens fyldes laves. Rør
alle infredienserne til fyldet sammen. Del dejen i tre stykker, der hver
rulles ud til ca. 20 x 35 cm. Skær ca. 8-10 snit på skrå i begge sider af
den udrullede dej, snittene skal gå knap 1/3 ind på hver side. Bred 1/3 af
fyldet på midten af hver stang, flet og læg dem på plader med bagepapir.
Pensl med æg, drys hakkede mandler eller nøddeflager på og lad stængerne
hæve lunt en god halv time, før de bages gyldne ved 225 grader, ca. 15
minutter.