Kagehus                                                                   Tilbage

Dej: Glasur: Karamel:

Fremgangsmåde

  1. Margarine, sirup og farin smeltes over svag varme. Krydderier og natron røres i og massen køler lidt af.
  2. Æg og halvdelen af melet røres i. Derefter æltes dejen godt med resten af melet. - Pas på, at dejen ikke bliver for stiv.
  3. Lad den hvile køligt et par timer evt. til næste dag. Imens laves en skabelon af husdelene i pap.
  4. Ovnen tændes på 200o, og dejen rulles ud i 3-4 mm. tykkelse.
  5. De enkelte husdele skæres ud efter skabelonerne. - Delene lægges på en smurt bageplade - eller en bageplade med bagepapir, og bages ca. 8 minutter.
  6. Lad delene køle helt af på en rist, før de skal dekoreres.

     

Glasur:
  1. Rør florsukker og æggehvide til det er sejt. Man kan evt. tilsætte frugtfarve.
  2. Fyld glasuren i kræmmerhuse af bagepapir eller pergamentpapir. Klip spidsen af kræmmerhusene og dekorer husdelene ved at sprøjte glasuren på.
  3. Glasuren skal tørre mindst 2 timer til den er helt tør og hård.

     

Karamel:
  1. Smelt sukkeret på en pande. Skru ned på mindste varme, så karamellen lige holder sig flydende, mens stykkerne limes sammen.

Sådan laves huset:

Fundet hos "Amo"