Krydret julehjerte Tilbage
Ingredienser:
200 g smør
200 g sukker
3 æg
1 dl creme fraiche
50 g valnøddekerner
200 g mel
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødte nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
Glasur:
1 æggehvide
225 g flormelis
½ tsk glycerin
evt. et par dråber rød frugtfarve
Pynt:
kagekugler
evt. en færdigkøbt marcipanrose
Fremgangsmåde:
Rør smørret og sukkeret blødt. (Hvis smørret er
koldt, er det en god ide først at rive det på den grove side af et rivejern).
Tilsæt æggene enkeltvis under piskning og rør creme fraichen og de
finthakkede valnødder i. Bland mel, krydderier og bagepulver, og sigt det under
omrøring i dejen. Kom dejen i en hjerteformet velsmurt form på ca. 1½ liter
og bag den på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Lad
kagen blive kold, før den vendes ud og pyntes. Pisk til glasuren æggehviden
let sammen og tilsæt under konstant piskning den sigtede flormelis lidt efter
lidt. Når massen er stiv, røres glycerin og frugtfarve i. Fordel glasuren på
kagen og pynt med kagekugler