Snebolde       Tilbage   Galleri                             

 

200 g valnøddekerner   
100 g usaltede pistacekerner   
1 vaniljestang   
2-3 spsk. sukker   
275 g smør   
350 g mel   
1 nip fint salt   
ca. 250 g flormelis til drys

Hak valnødde- og pistacekerner fint eller kværn dem.   
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i røreskålen. Tilsæt 2-3 spsk. sukker og gnid sukker og vanilje sammen.   
Bland smør, mel og salt i og gnid/kør dejen sammen, så den ligner brødkrummer (ikke for meget æltet).   
Bland de hakkede nøddekerner i dejen og ælt den til en fast masse.  
Form små kugler, 8-10 g eller på en størrelse så de passer til én mundfuld. De bages ved 180 grader i 10-12 minutter, til bunden er gylden og overfladen har taget svag farve.  
Dæk bunden af en lille bradepande med et tykt lag flormelis og læg forsigtigt de helt varme kager heri. Sigt massere af flormelis over kagerne, så de bliver helt hvide overalt. Lad dem stå i fadet til de er kølet af.  
Opbevar kagerne luftæt.