200 g
valnøddekerner 100 g usaltede pistacekerner 1 vaniljestang 2-3 spsk. sukker 275 g smør 350 g mel 1 nip fint salt ca. 250 g flormelis til drys |
Hak
valnødde- og pistacekerner fint eller kværn dem.
Flæk vaniljestangen og skrab
kornene ud i røreskålen. Tilsæt 2-3 spsk. sukker og gnid sukker og
vanilje sammen.
Bland smør, mel og salt i og
gnid/kør dejen sammen, så den ligner brødkrummer (ikke for meget æltet).
Bland de hakkede nøddekerner i
dejen og ælt den til en fast masse.
Form små kugler, 8-10 g eller på
en størrelse så de passer til én mundfuld. De bages ved 180 grader i
10-12 minutter, til bunden er gylden og overfladen har taget svag farve.
Dæk bunden af en lille
bradepande med et tykt lag flormelis og læg forsigtigt de helt varme
kager heri. Sigt massere af flormelis over kagerne, så de bliver helt
hvide overalt. Lad dem stå i fadet til de er kølet af.
Opbevar kagerne luftæt.