StolleStollen                                              Julekager           Galleri

375 g hvedemel
15 g gær
2½ tsk. sukker
2½ dl lun mælk
50 g korender
50 g lyse rosiner
2 spsk. rom
½ stang vanille
75 g sukker
250 g blødt smør
2 æg
100 g kandiseret appelsinskal
1 citron
ca. 200 g hvedemel
25 g smeltet smør
50 g flormelis
Kom melet i en skål og lav en fordybning i midten. Smuldr gæren og læg den i fordybningen sammen med sukker. Hæld mælken ved og lad det stå. til det begynder at boble. Rør melet gradvist ind mod midten, indtil det bliver en blød dej. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Læg korender og rosiner i blød i rom. Flæk vaniliestangen, skrab marven ud og mos det sammen med sukkeret. Tilsæt smør og pisk det til en luftig creme. Tilsæt æggene 1 ad gangen og vend det finthakkede kandiserede appelsinskal i sammen med korender, rosiner og rom. Ælt smørcremen i dejen og tilsæt det nødvendige mel. Kom dejen i en skål og lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et tykt rektangel. Fold den sammen på langs lidt forskudt, så man kan samlingen. Læg den på en bageplade med bagepapir. Lad det efterhæve tildækket i ca. 20 min.

Pensl med smør og sæt pladen nederst i ovnen ved 175° i 45-50 min. Læg brødet på en rist, drys med sigtet flormelis og lad det afkøle.

Fundet i "Hjemmet"