italiensk julekage | |
½ pakke gær | |
25 g sukker | |
¼ liter vand | |
6 æggeblommer | |
1 tsk vanilieessens | |
½ tsk fintrevet citronskal | |
½ tsk salt | |
2-300 g mel | |
8 spsk blødt smør | |
100 g rosiner | |
2 spsk smeltet smør | |
Opløs gæren i lunkent vand med 1 tsk sukker.
lad opløsningen hvile i 2-3 min.. Rør i det så gøren opløses. Nu
stilles skålen et lunt sted i ca. 5 min, hvorefter gæren begynder at
boble og blandingen langsomt vokser i størrelse. Hvis den ikke gør det,
har vandet været for varmt. Tilsæt 6 æggeblommer, vanilieessens,
citronskal, salt og resten af sukkeret. Melet blandes i 50 g ad gangen.
Form dejen med hånden til en dejbold, tilsæt om nødvendigt mere mel.
Det bløde smør blandes i og rosinerne blandes i. Ælt dejen godt med
hænderne. Når den er fast hældes den ud på et bord og ligger i 10 min.
Form den til en kugle og læg den i en skål og lad den hæve et varmt
sted i 45 min.
Tegn en cirkel på bagepapir efter en springform og klip den ud. Skær et kryds i midten af papiret. Et stykke bagepapir (ca. 12 x 75 cm) smøres med rigeligt smør og vikles løst om dejen og sættes sammen med en clips. Dejen stilles til hævning et lunt sted. Når den er blevet dobbelt så stor, pensles overfladen med smør og den bages i ovnen i ca, 10 min. ved 200 °. Skru med til 175, pensl igen med smør og bag i 30-40 min. Nu er overfladen sprød og gyldenbrun. Papiret fjernes og den serveres. |
Fundet i Alt for Damerne