Julelagkage
Tilbage
- 4 æg
- 125 g melis (1 ½ dl)
- 125 g hvedemel (2 dl)
- 1 tsk. bagepulver
Til fyld
- Saften af 2 appelsiner (ca. 1½ dl
- 1 dl æbelmos
- 2 dl sveskemos
- 4 dl piskefløde
- 2 tsk. vanillesukker
- 1 bl. husblas
Til pynt
Tilberedningstid ca. 2 timer heraf ca. 30
minutter i ovnen og tid til, at kagen kan køle af.
Fremgangsmåde
- Pisk æg og melis hvidt og skummende - og
vend melet og bagepulver i.
- Hæld dejen i en velsmurt springform og bag
ca. 30 minutter ved 180o.
- Bland æblemos- og sveskemos
- Pisk fløden til skum og tilsæt
vanillesukker.
- Læg husblasen i koldt vand nogle minutter.
Vrid let og smelt den i lidt kogende vand. - Rør forsigtigt husblasen i flødeskummet.
- Skær den kolde kage i 2 bunde.
- Læg en kagebund på et fad og stænk lidt
appelsinsaft på.
- Derefter lægges et lag frugtmos og flødeskum.
- Læg den anden bund ovenpå.
- Kagen glaseres med flødeskum og pyntes med
svesker og finthakkede nøddekerner