Devil's Food Cake Tilbage
345 g farin
40 g cacaopulver
2½ dl mælk
90 g mørk chokolade, hakket
125 g smør
1 tsk vanilleessens
2 æg, delt i hvider og blommer
185 g hvedemel
1 tsk tvekulsurt natron
Chokoladeglasur Chantillycreme
50 g mørk chokolade, hakket 2½ dl piskefløde
30 g smør 1 spsk flormelis
1 spsk flormelis 1 tsk vanillessens
Ovnen forvarmes til 160°. 2 dybe runde kageforme 20cm smøres, læg bagepapir i bunden af den. Rør en 1/3 af farinen sammen med cacao og mælk i en lille gryde for svag varme, til sukker og cacao er opløst. Tag den fra varmen, kom chokoladen i og rør til den er smeltet. Afkøles.

Rør resten af farinen cremeagtigt med smør og vanille i en lille skål med elpisker. Pisk æggeblommer og den afkølede chokolademasse i. Hæld denne blanding i en stor skål og rør det sigtede mel og natron i.

Pisk æggehviderne i en lille skål til de danner bløde toppe. Fold dem i chokolademassen. Fordel massen ligeligt i de 2 forme og bag i 35 min. Lad dem stå i formene i 5 min. inden de vendes ud og afkøles på rist.

Glasur: Læg chokolade og smør i en ildfast skål. Anbring skålen over en gryde med simrende vand så dens bund ikke berører vandet. Rør til chokolade og smør er smeltet og glat. Tilsæt lidt efter lidt det sigtede flormelis og rør det glat.

Chantillycreme: Pisk fløde, flormelis og vanille stift i en lille skål med elpisker. Fordel cremen over den ene af de kolde kager, læg den anden kage over og fordel glasuren over den. Pyntes med chokoladeruller.

 

 

Fundet i "Klassiske opskrifter med chokolade"