Islagkage med fragilitébunde           Lagkager                Galleri
Bunde:
100 g mandler
4 æggehvider
4 dl flormelis
Chokoladeis:
75 g kogechokolade
2 spsk cognac
2 æggeblommer
50 g flormelis
½ stang vanilie Nougatis:
2½ dl piskefløde 90 g blød nougat
2æggeblommer
Hård nougat: ½ stang vanilie
100 g mandler 3 dl piskefløde
100 g sukker ½-delen af den hårde nougat
Til bundene skoldes og smuttes mandlerne. Hak dem fint med en kniv, rist dem lysebrune på en tør pande og lad dem afkøle. Pisk æggehviderne helt stive og bland flormelisen i. Bland mandlerne i æggehvide massen. Tegn 2 cirkler på bagepapir efter en springform og fordel dejen på de 2 cirkler. Bages i 50-60 min ved 130°, til bundene er sprøde og tørre. Træk bagepapiret over på en rist og afkøl.

Hård nougat: Mandlerne skoldes og smuttes og de hakkes groft. Smelt sukkeret på en pande og bland mandlerne i når sukkeret er lysebrunt. Tag panden fra varmen og rør i mandlerne til de er jævnt brune. Bred nougaten ud på bagepapir og lad den blive helt kold. Kom den i en kraftig plasticpose og knus den med en kagerulle.

Nougatis: Rør den bløde nougat med æggeblommerne og vanilien. Fløden piskes stiv og vendes i nougatcremen og tilsidst tilsættes halvdelen af den hårde nougat.

Chokoladeis: Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Lad den smeltede chokolade køle lidt af og tilsæt cognacen. Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilie. Rør den smeltede chokolade i æggemassen, pisk fløden stiv og vend den i. Læg islagkagen sammen i en springform. Nederst lægges en bund, dernæst nougatcreme, så en bund til og tilsidst chokoladecreme. Dæk formen med folie og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.

Anretning: Tag islagkagen ud af fryseren. Løsn isen hele vejen rundt med en kniv og fjern springformen. Sæt den på et fad og pynt med den resterende hårde nougat rundt i kanten. Lad den stå ca. et kvarter i køleskabet inden den serveres.