Karamellagkage Tilbage
Bunde:
250 g sukker (3 dl)
4 æg
150 g mel (2½ dl)
150 g kartoffelmel (2 dl)
1 tsk bagepulver
Karamelfyld:
250 g sukker
½ l piskefløde
Bundene:

Pisk æg og sukker let og luftigt. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i æggesukkermassen. Kom dejen i to velsmurte lagkageforme og bag ved 200° i 20 min. Vend bundene ud på en bagerist og lad dem blive kolde.

Karamelfyldet:

Smelt sukkeret på panden til det bliver lysebrunt. Hæld det straks efter på et stykke bagepapir lagt i en form. Lad det stivne og knus karamellen. Pisk fløden til skum og vend den knuste karamel i.

Læg fyldet mellem bundene og kom lidt på øverste bund. Lad lagkagen stå et koldt sted i 3 timer, før den serveres.

 

Fundet på "Lissis bageopskrifter".