Marcipanmuffins                                         Tilbage

 
 
4  dl. piskefløde
100  g. blød nougat
1 1/2  dl. sukker
150  g. blødt smør
3 store æg
150  g. marcipan
1/2  dl. mælk
2 1/2  dl. hvedemel
1  tsk. bagepulver
300  g. frosne hindbær
     
           

Skal startes op dagen før.

Fløden koges i en gryde. Nougaten skæres i mindre stykker og smeltes under omrøring i fløden. Fløden røres jævn og hældes op i en skål, der stilles i køleskabet til dagen efter.

Sukker og smør røres sammen. Et æg af gangen røres i. Marcipanen rives groft og røres i dejen. Hvedemel og bagepulver blandes og røres i dejen. Mælken røres i og dejen røres jævn. Dejen fyldes i en smurt muffinsform med 12 huller eller i 12 papirforme. Muffinerne bages midt i ovnen ved 200 grd. i ca. 20 minutter og afkøles.

Hindbær lunes i en gryde. Fløden tages ud fra køleskabet og piskes op til en fast mousse. Muffinerne skæres lige over i en over- og underdel. En klat mousse kommes på hver muffins underdel og overdelen sættes på. Hver muffin stilles på en desserttallerken og lidt hindbær fordeles på tallerkenen og pyntes med flormelis og mynte.