Kastanjecremeroulade

 

4  stk. æg
125  g. sukker
125  g. mel
    bagepapir
     
Pynt:    
    kakao- og espressopulver
     
Fyld:    
1  dl. pureret abrikosmarmelade
250  g. sød kastanjepuré fra dåse (barbier Dauphin)
125  g. bløde smør, helst usaltet
100  g. mørk chokolade, kakaoindhold 60-70%
     
     
          Til rouladen deles æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommerne til tyk creme med sukker, og tilsæt sigtet mel. Bland det forsigtigt. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt 1 spsk. sukker midtvejs. Rør lidt af massen i æggecremen, og vend resten i med let hånd. Smør dejen i et fingertykt lag (ca. 30 x 38 cm) på bagepapir, lagt på pladen. Bag dejen i den 200° varme ovn i ca. 8 minutter. Vend straks den bagte bund ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og pensl dejens papirside, som ligger øverst nu, med koldt vand. Vent et øjeblik, så kan papiret nemt trækkes af. Rul dejen let sammen ved hjælp af det sukkerdryssede papir, og lad den blive kold. Smør den afkølede bund med varmt abrikosmarmelade. Pisk kastanjepuré, smør og smeltet chokolade sammen. Dæk bunden med cremen, rul den sammen, og sigt kakao- og espressopulver over rouladen. Opbevar den koldt.