Chokoladeroulade Andre kager                         Galleri
3 æg
125 g sukker
30 g hvedemel
2 tsk cacao
2½ dl piskefløde
1 spsk flormelis
½ tsk vanilleessens
Ovnen forvarmes til 200°. Bund og sider i en rouladeform (23 x 30) pensles med smeltet smør. Bunden fores med bagepapir; smør papiret. Slå æggene ud i en lille skål og pisk dem med 90 g af sukkeret med elmixer i 8 min., eller til massen er tyk og cremeagtig. Sigt mel og cacaopulver sammen og vend det i æggemassen med en metalske. Fordel dejen jævnt i formen. Bages i 12 min. Imens lægges et rent viskestykke på køkkenbordet, læg et ark bagepapir over og drys resten af sukkeret over det. Når kagen er bagt, vendes den straks ud på bagepapiret og rulles sammen med papiret fra den lange side. Lad den hvile på en rist i 5 min., hvorefter den forsigtigt rulles ud igen og afkøles til stuetemperatur. Pisk fløde, flormelis og vanilleessens stift. Fordel flødeskummet over den afkølede kage, ca. 1 cm fra kanterne. Rul kagen sammen igen vhj. bagepapiret. Læg rouladen med sammenføjningerne nedad på et fad, dæk den til og sæt den i køleskabet i 30 min. Drysses med flormelis, inden den skæres i skiver og serveres.

 

Fundet i "Klassiske opskrifter med chokolade"