SMØRKAGE

                                

Dej:
500 g hvedemel
150 g margarine 
50 g gær
2 æg  
40 g sukker
2 dl lunken mælk 
½ tsk kardemomme 
½ tsk salt
Creme:
1 æg
2 spsk sukker
2 spsk mel
2½ dl mælk
1 tsk vanilie
Remonce:
100 g margarine
150 g puddersukker
1 spsk sirup
Glasur:
100 g flormelis
lidt cacao + vand
 
Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter.

Imens laves cremen ved at æg, sukker og mel piskes sammen. Mælk og vanilie bringes i kog og mælken piskes i æggemassen. Cremen gives et opkog under piskning. Stilles i vand og afkøles i gryden. Lav remonce ved at røre det bløde margarine med puddersukker og sirup.

Når dejen er hævet færdig, slås den ned og deles i to. Den ene del rulles ud og lægges i en smurt bradepande. Fordel halvdelen af remoncen ovenpå dejen, derpå cremen. Den anden del af dejen rulles ud og remonce smøres på. Den rulles sammen til en pølse, der skæres ud i ca. 30 skiver. Skiverne lægges i bradepanden og pensles med æg.

Bages ved 200° i 20 minutter. Lav både hvid og cacao glasur som kommes på skiftevis mens kagen stadig er lun.