FESTKAGE

                              

Mørkt lag:
1¾ dl mel
1 knsp bagepulver
2 spsk cacao
125 g smør i tern
125 g mørk chokolade
2½ dl sukker
1 ¼ dl varmt vand
2 tsk pulverkaffe
2 spsk cognac
1 æg letpisket
Hvid chokoladecreme:
125 g hvid chokolade
2½ dl fløde pisket til skum
chokoladespåner til pynt
Lyst lag:
2½ dl mel
½ tsk bagepulver
125 g hvid chokolade
125 g smør i tern
1¾ dl sukker
1¼ dl varmt vand
2 spsk cognac
1 letpisket æg
 
 
Forvarm ovnen til 160°.

Mørkt lag: Sigt mel, bagepulver og cacao. Smelt smør, chokolade, sukker, vand og pulverkaffe til det er en jævn masse. Afkøl blandingen og tilsæt cognac. Kom chokoladeblandingen og æggene i melblandingen og hæld dejen i en smurt form.

Lyst lag: Blandes sammen ligesom det mørke lag og kommes i en anden smurt form.

Bag begge kager i 75 minutter.

Til glasuren smeltes chokoladen og flødeskummet røres i den afkølede chokolade.

Læg kagen sammen med halvdelen af cremen og kom resten af cremen ovenpå og pynt med chokoladespåner.