INGEFÆRKAGE MED FLØDEOSTGLASUR                                

6 æggeblommer

200 g sukker

250 g revet gulerod

125 g malede mandler

125 g malede hasselnødder

50 g kagekrummer

50 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt ingefær

1/4 tsk stødt nellike

fintrevet citronskal

6 æggehvider

4 stk finthakkede syltede ingefær

Flødeosteglasuren:

75 g smør (stuetemp.)

75 g flødeost

175 g flormelis

1/2 tsk vanillieessens

 

Ovnen forvarmes til 190 grader. En 20 cm springform beklædes m. bagepapir. Papiret smøres og drysses let med mel.

En gryde vand bringes i kog og tages af blusset. Æggeblommer og halvdelen af sukkermængden kommes i en ildfast skål.Skålen anbringes over vandbadet, den må ikke røre vandet. Pisk kraftigt til massen er lys og let. Tag skålen op af vandbadet og tilsæt den revne gulerod.

Sigt mandler, hasselnødder, kagekrummer, mel, bagepulver, kanel, ingefær, nellike og en halv tsk salt ned i en stor røreskål. Tilsæt også den revne citronskal.

I en anden skål piskes æggehviderne stive m håndmikseren. Tilsæt sukkeret og pisk videre til der dannes en glat marengsdej.

En tredjedel af marengsdejen vendes i gulerodsblandingen. Vend derpå en tredjedel af de tørre ingredienser i dejen. Fortsæt på samme måde til dejen er færdig og helt glat. Til sidst røres den hakkede syltede ingefær i dejen. Hele proceduren foretages forsigtigt, det er vigtigt ikke at røre luftigheden ud af dejen. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-45 min. Lad den færdige gulerodskage hvile i 10 min. inden den tages ud på en bagerist.

Flødeosteglasur: Alle ingredienserne piskes godt sammen til der opstår en blød glasur.

Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingefærkage med flødeosteglasur.           Tilbage

Indsendt af de to kagebagere (Gitte og Sophie)

   
   
   
   
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du: