KARAMELKAGE

                                

Karamel:
100 g sukker
2½ dl vand
Dej:
165 g margarine eller smør
65 g sukker
1 tsk vanille
1 tsk pulverkaffe
2 æg
165 g hvedemel
65 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 dl karamel
 
 
 
 
Karamel:

Sukkeret koges lysebrunt på en varm pande. 1 dl kogende vand hældes forsigtigt over og koges med til saucen er klumpfri. Tilsæt 1½ dl vand og giv saucen et opkog. Saucen afkøles.

Dej:

Margarinen røres blød. Sukker, vanille og pulverkaffe drysses i. Hele æg tilsættes, ét ad gangen. Begge slags mel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med karamellen. Dejen fyldes i en velsmurt, melstrøet sandkageform, der stilles i en kold ovn. Bages 50 - 55 min ved 200°.

Kagen kan flækkes og lægges sammen med mokkasmørcreme. Den kan glaseres med mokkaglasur og pyntes med valnøddekerner eller chokoladebønner.