Ricottatærte med chokolade                Tærter         Galleri
Chokoladebund:
125 g hvedemel
75 g kakaopulver
60 g sukker
75 g smør
1 æggehvide
Ricottacreme:
2 æggeblommer
50 g flormelis
1 spsk. maizena
21/2 dl sødmælk
500 g ricotta
1 tsk. vanillesukker
50 g flormelis Pynt
reven skal af 1 appelsin 75 g mørk chokolade
1/2 dl tør madeir 1/2 spsk. smør
100 g mørk chokolade 50 g hakkede hasselnødder
Bland alle ingredienserne til bunden sammen. Saml dejen med æggehvide.
Rul dejen ud og fordel den i en smurt tærteform.

Pisk æggeblommer med flormelis og pisk maizena i.
Kog mælken op og pisk den i æggeblommerne.
Hæld cremen i en gryde og kog den op under omrøring til cremen tykner.
Afkøl cremen let.

Rør ricotta sammen med vanille, flormelis og revet appelsinskal.
Vend den afkølede creme i ricottaen, sammen med madeira og hakket chokolade.
Fordel cremen på tærtebunden og bag kagen ved 180 grader i 35 min.
Afkøl kagen let, før den pyntes med smeltet chokolade rørt op med smør.
Drys med finthakkede nødder.
Server kagen afkølet.

 

Fundet på "appetit.dk"