Rugbrødstærte Tilbage
Bunde: Fyld og pynt:
200 g mørk rugbrød uden skorpe 4 dl piskefløde
150 g smuttede hakkede mandler 250 g udblødte svesker
1 spsk mel 150 g udblødte abrikoser
1 tsk bagepulver citronmelisse
6 æg
200 g sukker
2 spsk snaps
Opvarm ovnen til 175°.
Skær rugbrødet i små terninger og bland dem med mandler, mel og bagepulver. Del æggene og pisk æggeblom-
merne lyse og luftige med sukkeret. Rør snapsen i.
Rør de tørre ingredienser i æggeblommerne. Pisk hviderne stive og rør en stor spsk. i blandingen. Vend resten i.
Smør en springform med smør og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 50 min. til den føles fast. Afkøl på en rist.
Når kagen er kold, flækkes den op i to, og bunden lægges på et fad.
Pisk fløden stiv og tag lidt fra til pynt.
Skær svedsker og abrikoser i små terninger. Tag lidt fra til pynt og vend resten i flødeskummet.
Kom fyldet på kagebunden og læg toppen på. Pynt med flødeskum, svedsker, abrikoser og citronmelisseblade.

 

Fundet på "Lissis bageopskrifter"