Mors Dags Kage | Andre kager Galleri |
Bund: | Creme: |
250 g valnødder | 5 æggeblommer |
250 g sukker | 130 g sukker |
4 æggehvider | 250 g chokolade |
250 g smør | |
Pynt: | 10 spsk cognac |
Halve valnødder | 1 spsk kaffepulver |
Marcipan | |
Æggehviderne
piskes meget stive med sukkeret. De malede valnødder vendes i. Massen
fordeles på to smørsmurte og meldryssede lagkageforme. Bages ved 175 º
til de er lysebrune
Chokolade og smør smeltes og svales. Æggeblommer og sukker piskes til det er tykt og blandes i chokolademassen sammen med cognac og kaffepulver, der er udrørt i lidt varmt vand. Cremen lægges i mellem oven på kagen, som pyntes med halve valnødder og marcipan. Evt. kandiserede violer. |
Fundet på "Toms.dk"