Appelsinsoufflé                                                                    Andre kager    Galleri

3 æg, delte
250 g sukker
2 tsk revet appelsinskal
2 tsk revet citronskal
¾ dl citronsaft, siet
¾ dl appelsinsaft, siet
6 blade husblas
6 dl piskefløde
Klip en strimmel bagepapir til så den er lang nok til at komme rundt om en spuffleform. Fold den på langs og sæt den fast omkring formen med en papirklips, så den når 4 cm op over kanten. Pensl indersiden af formen med smør eller olie, drys med sukker og vend det rundt så det fordeles over bund og sider. Hæld det overskydende ud.

Bland æggeblommer, sukker, revet skal og citronsaft i en skål. Rør godt med en træske over en gryde med småkogende vand (skålen må ikke være i berøring med vandet) indtil blandingen bliver tyk og sirupsagtig.

Tag gryden fra varmen og rør indtil blandingen er er kold. Udblød husblassen 5 min i koldt vand og kom den i en lille skål med appelsinsaften og sæt skålen ned i vand der lige har kogt. Rør til det er smeltet. Lad det afkøle lidt og bland det så gradvist i citronblandingen. Dæk med film og sæt det i køleskabet i 15 min. indtil blandingen er tyk, men ikke fast. Pisk fløden tyk og vend den forsigtigt i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Lad det afkøle. Når den er ved at blive fast, hældes den i souffléformen og når den er stivnet helt fjernes papiret.

Fundet i "Den store Dessertbog"