Bedstemors Pavlova                                     Andre kager     Galleri

4 æggehvider
250 g sukker
2 tsk maizena
1 tsk hvidvinseddike
2½ dl piskefløde
3 passionsfrugter til pynt
jordbær og kiwi til pynt
Forvarm ovnen til 160°. Kom bagepapir på en bageplade.

Kom æggehvider og en anelse salt i en skål. Lad dem stå og få stuetemperatur. Pisk dem langsomt så de danner et blødt skum, derefter med højere hastighed indtil boblerne i skummet er små og ensartede. Når skummet danner stive toppe, tilsættes sukkeret ad nogle gange (pisk godt hver gang), indtil det er tykt og blankt og alt sukkeret er opløst. Pisk ikke for længe, så det grynet.

Vend sigtet maizena og hvidvinseddike i. Hæld massen ud på bagepladen og glat overflade og sider. den skal være rund og ca 2½ c. høj. Bag den 1 time indtil bunden er sprød på ydersiden og lys cremefarvet. Tag den ud af ovnen og vend den forsigtgit ud på et fad med bunden opad. Afkøl.

Pisk fløden til blødt skum og fordel det over bunden. Pynt med kød af passionsfrugter, jordbær og kiwi.

Fundet i "Den store Dessertbog"