Borgmesterkrans Andre kager Galleri
Ingredienser:
375 g mel
50 g sukker
1 ½ dl mælk
½ tsk. kardemomme
1 æg
25 g gær
200 g margarine
Fyld:
25 g knuste mandler
40 g flormelis
50 g margarine
Fremgangsmåde:
Mælken lunes, hældes i et fad - og heri opløses gæren. Husk gæren må ikke varmes
med. Mel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en
ensartet dej. Dejen rulles ud til et aflangt stykke, ikke for tykt. Fyldet, som
er rørt godt sammen, smøres på. dejen deles i tre lange strimler, der rulles
sammen som roulader.
Disse tre strimler flettes. Sættes på en smurt plade og formes som en krans, der
hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Pensles med ægge
strygelse og drysses med knuste mandler. Bages i forvarmet ovn på midterste
rille ved 225 grader i ca. 20 min.