Chokolademousse Marengs Kage       Andre kager   Galleri

6 æg, delte
375 g sukker
2½ spsk cacao
200 g mørk chokokale, smeltet
1 spsk Nescafépulver
6 dl piskefløde
Forvarm ovnen til 150°. Kom bagepapir på 4 bageplader og tegn 3 cirkler på 22 cm og nogle linier med 3 cm imellem.på den sidste og vend papiret. Lad æggehviderne stå lidt så de får stuetemperatur og oisk dem til blødt skum. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk godt hver gang.Pisk 5-10 min indtil blandingen er tyk og blank og alt sukkeret er opløst. Vend forsigtigt cacaoen i marengsen.

Del marengsen i 4. Fordel de tre over de afmærkede cirkler. Kom den sidste portion i en sprøjtepose og sprøjt den ud i stænger over de afmærkede linier.Bag 45 min indtil det er lyst og sprødt. Pas på stængerne ikke får for meget.. Sluk for ovene og lad ovndøren stå åben mens det afkøler i ovnen.

Kom den smeltede chokolade i en skål, pisk æggeblommer og kaffepulver opløst i 1 spsks varmt vand i og rør det glat. Vend flødeskum i og bland godt. Sæt det i køleskab indtil moussen er kold og tyk.

Når kagen skal samles, anbringes en marengsbund på et kagefad. fordel en tredjedel af moussen over, læg en bund over og kom halvdelen af den resterende mousse over, læg den sidste bund over og den sidste mousse øverst. Fordel moussen jævnt langs kanterne af kagen. Skær eller bræk stængerne i stykker og fodel dem rundt om kagen og ovenpå. Tryk dem let fast. Drys med ekstra cacao og sæt i køler indtil den er fast.

Fundet i "Den store Dessertbog"