Chokoladesoufflé Andre kager Galleri
175 g god mørk chokolade, smeltet | |
5 æggeblommer, letpiskede | |
60 g sukker | |
7 æggehvider | |
flormelis til pynt | |
Forvarm ovnen til 200°. Kom et dobbelt lag
bagepapir rundt om 6 små forme (2½ dl), så det danner en krave 3 cm
over formens kant og sæt det sammen med papirclips. Pensl med olie
eller smør, drys i spsk. sukker i formen og vend den rundt, sådan at
sukkeret fordeles over bund og sider. Ryst det overflødige sukker ud.
Smelt chokoladen over vandbad. Bland æggeblommer og sukker i og kom det hele i en stor skål. Pisk æggehviderne stive. Vend en tredjedel af hviderne i chokoladen og vend så resten af hviderne i med en stor metalske indtil de er jævnt fordelt. Kom blandingen i de små forme og bag 12-15 min. indtil de er godt hævet. Fjern kraven, drys med flormelis og servér omgående. |
Fundet i "Den store Dessertbog"