35 g gær
3 spiseskefuld lyst rørsukker
1 æg
1 spsk. olie
250 g hvedemel
lidt kold kaffe til pensling
Cremefyld:
2 æg
3 spsk. lyst eller gyldent rørsukker
1 spsk. hvedemel
vanillekorn fra en stang vanille
2 dl skummetmælk
Glasur:
ca. 30 g mørk chokolade
Cremen laves af æg og sukker, der er pisket godt sammen, ikke til højt skum,
blot sammen. Kom mel, mælk og vanille i og varm langsomt op under lav
piskning til den 'tykner'. Tages af varmen og afkøler, mens dejen laves: Gæren
udrøres i mælken og sukker, æg, olie og hvedemel kommes i. Dejen æltes
blank og rulles ud af en melet kagerulle på et meldrysset bord til en
kvadrat. Der skæres, så der fremkommer 9 firkanter
og fyldet lægges på. Nu foldes enderne sammen og bollen vendes forsigtigt og
lægges på sammenføjningen på bagepapir under et klæde i 45 min. Bollerne
pensles med kold kaffe og bages ved 220 grader i ca. 10 minutter.
Smelt chokoladen i
vandbad langsomt ved svag varme og kom chokoladen på.