Festlig kagemand | Andre kager Galleri |
50 g gær | Remonce: |
2 dl mælk | 100 g smør |
2 æg | 100 g mørk farin |
100 g smør | |
100 g sukker | Pynt: |
500 g hvedemel | glasur |
forskelligt slik | |
Lun mælken og rør
gæren ud i den lune væde. Pisk æg og blødgjort fedtstof i. Bland
sukker og melet i og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 20
minutter. Del dejen i tre dele - to store og en mindre. Rul de største
stykker ud ca. 20x40 cm og den mindste del ca. 20x25 cm.
Rør remonce sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne. Rul dem sammen som til roulade. Brug den mindste del til hoved og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben. Efterhæv kagemanden 20 minutter. Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200 grader. Lad kagen svale af på en rist. Rør glasur af flormelis og vand og farv det evt. med frugtfarve. Pynt kagen med glasur og forskelligt slik. |