Frugt Pavlova Andre kager Galleri
4 æggehvider | |
250 g sukker | |
3¾ dl piskefløde, pisket | |
1 banan i skiver | |
125 g hindbær | |
125 g blåbær | |
Forvarm ovnen til 150°. Kom bagepapir på en
bageplade og tegn en 20 cm cirkel på papiret.
Kom hviderne i en skål og lad dem stå nogle minutter og få stuetemperatur. Pisk langsomt med elpisker indtil hviderne begynder at skumme. Pisk videre på høj hastighed indtil boblerne i skummet er ensartede. Når hviderne danner stive toppe tilsættes sukkeret gradvist (pisk godt hver gang) indtil blandingen er tyk og blank og alt sukkeret opløst. Pisk ikke for længe så det bliver grynet. Spred marengsen ud på papiret indenfor cirklen og form det pænt. Glat overfladen med en kniv. Lad en kniv eller spatel glatte siderne, det giver stabilitet. Bag i 40 min. indtil den er lys og sprød. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i den åbne vogn. Når den er kold pyntes den med flødeskum, banan, blåbær og hindbær |