Frugtsoufflé                                                                          Andre kager                   Galleri

60 g smør
60 g mel
3¾ dl frugtpuré
60 g sukker
4 æggehvider
flormelis til pynt
Forvarm ovnen til 200° og sæt en bageplade øverst i ovnen. Pensl en souffléform med olie eller smør, drys i spsk sukker i formen og vend den rundt, sådan at sukkeret fordeles over bund og sider. Ryst det overflødige sukker ud.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør godt. Tag det fra varmen og rør blandingen glat. Rør videre over jævn varme indtil blandingen kommer i kog og lad det simre i 2 min. Tilsæt sukker og rør rundt til det er opløst. Afkøl.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1 spsk frugtpuré og bland det godt. Vend forsigtigt resten af hviderne i , kom blandingen i formen og bag den i 20-25 min, indtil den er godt hævet. Fjern papirkraven, drys flormelis over og server straks!

Til frugt purén kan der bruges hvad man har lyst, men her er et par eksempler: hindbær, jordbær, mango, ferskner, abrikoser, æbler, blommer osv. Bananer er lidt for kompakte!

Fundet i "Den store Dessertbog"