Hindbærsoufflé Andre kager Galleri
6 blade husblas | |
300 g hindbær | |
ca. 3 dl piskefløde | |
4 æggehvider | |
2-3 spsk. sukker | |
Kom et dobbelt lag bagepapir rundt om 6 små
souffleforme (1½ dl), så det danner en krave 2 cm over formens kant og
sæt det sammen med papirclips. Pensl med olie eller smør, drys i spsk.
sukker i formen og vend den rundt, sådan at sukkeret fordeles over bund
og sider. Ryst det overflødige sukker ud.
Udblød husblassen 5 min i koldt vand, knud vandet af og kom den i en lille skål. Bring en stor gryde med ca. 4 cm vand i kog, tag den fra varmen og sæt forsigtigt skålen med husblas ned i vandet. Rør indtil husblassen er opløst og lad den afkøle lidt. Purér halvdelen af hindbærrene og passér den gennem en sigte. Mos resten og bland med puréen. Vend den kolde husblasblanding i. Pisk fløden til blødt skum. Pisk hviderne stive i en anden skål og pisk gradvist 2 spsk. af sukkeret i indtil det er opløst - hvis hindbærrene er syrlige til sættes resten af sukkeret. Flødeskummet vendes i frugten, derefter æggehviderne. Kom blandingen i formene og lad dem afkøle nogle timer til blandingen er stivnet. Fjern papirkraverne og server med friske hindbær. |
Fundet i "Den store Dessertbog"