Irish Coffee Kage Andre kager      Galleri
170 gram mørk chokolade
1 spiseskefuld stærk kaffe
irsk whisky
110 gram usaltet smør
110 gram sukker
3 æg
60 gram hakkede mandler Glasur:
salt 110 gram mørk chokolade
1 spiseskefuld sukker 110 gram smør
60 gram mel irsk whisky
Smelt chokoladen over et vandbad og bland den med kaffe og et par stænk whisky. Lad massen køle af. Pisk smør og sukker sammen og tilsæt langsomt 3 æggeblommer. Bland chokolade- og æggemassen. Tilsæt mandlerne. Pisk 3 æggehvider og tilsæt lidt salt og en spiseskefuld sukker, så massen bliver blød. Tilsæt forsigtigt blandingen og melet i chokoladeblandingen.

Den færdigblandede masse hældes i en tærteform og bages i 20-25 minutter ved 180 grader. Når kagen er bagt, trykkes den lidt ned.

Lav glasur af chokolade, smør og whisky. Kagen kan serveres efter 5-10 minutter i køleskabet, eventuelt med en flødeostecreme, lavet af blød flødeost, flødeskum og sukker. Pynt med et par mynteblade.

 

Fundet på "Dr1, Gary Rhodes"