Kanelkrans Andre kager Galleri
Ingredienser:
75 g smør eller margarine
2.5 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 dl sukker
0.25 tsk. salt
ca. 8 dl hvedemel
sammenpiskede æg
evt. flormelis
Fyld:
75 g smør
0,75 dl sukker
1 spsk. vanillesukker
2-3 tsk. kanel
Fremgangsmåde:
Smelt fedtstoffet i en gryde. Tilsæt mælken og lad det blive 37 grader varmt.
Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af væsken. Tilsæt resten af
væsken sammen med æg, sukker og salt. Tilsæt melet lidt af gangen. Ælt dejen til
den slipper skålen. Lad den hæve tildækket ca. 30 min.
Ælt dejen igennem på et melet bord. Rul den ud til en plade, ca. 55 * 30 cm. Rør
fedtstof, sukker, vanillesukker og kanel sammen. Smør det ud over dej pladen.
Rul den sammen på det lange led, læg den på en smurt plade og form den til en
krans. Lav med en skarp kniv snit i kransen med ca. 3 cm mellemrum. Lad den hæve
ca. 30 min.
Pensl med sammenpiskede æg og bag kransen nederst i en 200 grader varm ovn ca. 20
min. Lad kransen køle af på en rist. Sigt evt. flormelis henover, skær i
passende stykker og server