Kransekagekonfekt Andre kager Galleri
125 g mandler 75 g flormelis ½ vaniljestang 1 spsk. abrikosmarmelade eller orangemarmelade ½-1 æggehvide lidt mel 1 æggeblomme |
|
1. Smut
mandlerne. Kværn dem fint med sukker og vaniljekorn/vaniljesukker i
blender. Uden blender skal man bruge mandelkværn og blande med sukker og
vanilje bagefter. 2. Rør abrikosmarmelade i og så meget æggehvide, at massen hænger sammen i en tyk pasta. 3. Drys lidt mel på bordet og skrab massen ud på melet. Drys lidt mel på massen og tril den til en pølse. Del pølsen i 20 stykker. Tril dem til kugler med mel på hænderne. Sæt dem på bagepapir på en plade og tryk dem lidt flade. Pensl dem med æggeblomme rørt ud med 1-2 spsk. vand. Tryk en fordybning i midten og bag dem ved 180° i ca. 10 min. øverst i ovnen, til de er gyldne på toppen og i bunden. Tag dem ud af ovnen og læg ca. ½ tsk. abrikosmarmelade i fordybningen |
Fundet i Politikens nye bagebog